Onze Marly

Deze site is opgedragen aan Marly

 

Muziek door Jeanne uitgekozen: Dione Warwick & Friends -Friends

Jeanne's Ro-Pa-Bike

Jeanne is een kleine maand na Marly geboren nl. op 17oktober1990.
Vanaf de wieg zijn ze samen met Nadine[ nog een maand later geboren
nl. op 21-12-1990] altijd vriendinnen geweest.
Vanaf hun vijfde jaar hebben ze samen op voetbal gezeten.
Op de basisschool zaten ze altijd bij elkaar in de klas.

Op het voortgezet gingen naar verschillende klassen en moesten ze apart
op de fiets [12km] naar school.
Maar als ze dezelfde uren hadden spraken ze met elkaar af om samen te gaan.
Op het voortgezet hebben ze met z'n drieën twee keer met de mini-triatlon,
dus zwemmen, fietsen en lopen, meegedaan.
Al met al dus zeer sportieve meiden.

Onderstaande foto's zijn genomen tijdens "het vrienden weekend 2006 in België".
Marly en Jeanne voor de gein

Jeanne's vader doet al een aantal jaar mee aan de RoPa-run als begeleidend fietser. Na Marly's ziekzijn en overlijden wilde Jeanne dat ook gaan doen. In onderstaand stukje is te lezen wat haar motivatie is, ze heeft het geschreven voor de RoPa-reader
[het krantje met info en laatste nieuwtjes over de RoPa-run].

 

Hallo,ik ben Jeanne Verschoor en ik ben 16 jaar.
Ik doe mee met de Roparun omdat mijn beste vriendin, Marly Schadee,
die ik al vanaf mijn geboorte ken, op 9 juli 2006 is overleden aan een heel zeldzame stofwisselingsziekte.
De naam van deze ziekte is Alpers Hütten-Locher; in de laatste 10 jaar zijn er maar 10 gevallen in Nederland beschreven.

Terwijl zij door haar ziekte in het Sophia kinderziekenhuis lag heeft zij veel plezier gehad van een laptop die was gesponsord door de Roparun. Ook mijn opa heeft tijdens zijn ziekte een morfinepomp van de Roparun gekregen. Mijn vader doet al een paar jaarmee met de Roparun,en dus wist ik waar het geld voor al die dingen vandaan kwam.
Toen Marly is overleden heb ik aan mijn vader gevraagd of ik mee mocht met de Roparun om te zorgen dat het ziekenhuis nog meer dingen kan kopen om de kinderen een zo goed mogelijke tijd te geven in het ziekenhuis. Hij zou het aan zijn team vragen. Een paar weken later hoorde ik dat ik mee mocht. Daar ben ik heel blij mee en ik ben al naar de eerste teamvergadering geweest. Mijn taak in het team is fietser. Ik denk dat het fietsen geen probleem is omdat ik iedere dag 20 km fiets naar en van school. Om geld in te zamelen hebben ik en mijn vriendinnen alvast bedachtom op Koninginnedag in het pak van de Roparun-vogel te gaan lopen en te gaan collecteren met de bekende Roparunbussen. Ook denk ik dat mijn school activiteiten voor de Roparun wil organiseren,maar dat moet allemaal nog geregeld worden
.

 

Marly en Jeanne aan't stoeien: Hup wie d'r wint.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jeanne in de ether op 90.0 FMDe sportredacteuren van Omroep Hoekse Waard in Puttershoek willen dit jaar [2007] meer aandacht besteden aan de RoParun. Als aanloop op de RoPa-run was er op zaterdag 14 april 2007een hele middag die zij besteedden aan de RoPa-run en vooral aan de mensen achter de RoPa-run, wie doen ermee en waarom?
In
de RoPa-reader hadden zij bovenstaand stukje van Jeanne gelezen en waren zeer geinteresseerd in het verhaal wat nog niet in't krantje stond. Na veel gezoek en gebel werd Jeanne getraceerd en gevraagd om mee te doen aan een live-radio-interview !!!
Ter ondersteuning zijn Nadine en wij, Kees & Vera meegeweest.

Het was een bijzondere warme zaterdag middag, tegen 17.00 uur hadden we het gebouw van de omroep gevonden. Bij binnenkomst kwamen we in een soort kantine, die omgebouwd was tot radio studio!!! Later hoorden we dat de gewone studio te klein is om zoveel mensen te interviewen, vandaar de omgebouwde kantine. Jeanne werd mee naar boven genomen [naar een kleine geluidstudio], waar ze in kon spreken wie ze is, in welk team ze zit, en waarom ze met de RoPa-run mee doet. Er werd met mensen van de RoPa-run gepraat, met een muziekje ter afwisseling. Om 17.15 uur was het onze beurt om rond de tafel te gaan zitten. Wij waren als laatste gepland. Ook was Jeanne's RoPa-run Team-Captain aanwezig om echteRoPa-run vragen te beantwoorden.

Al met al zijn we drie kwartier in de uitzending geweest met twee muziekjes tusssen door. Jeanne's leeftijd was voor de Radio-mannnen toch wel heel bijzonder. De Team-Captain zei ook dat hij nog nooit gehoord had van een zo jonge RoPa-run deelname. In het Team [nr.119] is het besproken of het mogelijk was om Jeanne, ondanks haar jonge leeftijd, mee te laten doen aan de RoPa-run, als begeleidend fietser. Natuurlijk is ook het feit dat Jeanne dit gaat doen door Marly's ziek-zijn heel bijzonder. De radio-mannen wilden toch wel graag weten hoe Jeanne op het idee was gekomen . In het Sofia Kinder Ziekenhuis heeft Jeanne gezien hoeveel plezier kinderen van de RoPa-run-labtop hadden. Hij was helemaal kosteloos te gebruiken, dankzij de RoPa-run. Nadine werd tijdens de uitzending bijna overgehaald om ook mee te gaan doen, zij heeft toegezegd dat ze voor volgend jaar erover na zal denken om mee te doen aan de RoPa-run.

Ook de andere dingen waarmee Jeanne sponsorgeld, voor de RoPa-run, binnen wil krijgen zijn besproken. Op Koninginnedag zal Jeanne inderdaad in dat bloedhete RoPa-run-vogel-pak rond lopen om geld in te zamelen. Met school ligt het wat moeiklijker omdat de goede doelen voor dit jaar al vastgesteld zijn, maar misschien is er nog een kleine mogelijkheid.
Dat horen we later nog wel.
Ook werd er naar de aard van Marlys ziekte gevraagd, we hebben daar zo goed mogelijk antwoord op gegeven, want die ingewikklede materie is niet gemakkeleijk te beantwoorden.

Ter afsluiting werd "ROOD van Maco Borsato" gedraaid, omdat ze die hier op Marly's site ook gehoord hadde
n.

Wij krijgen als het allemaal goed gaat, de uitzending via de m@il toegezonden. We zullen proberen of we het hier op de site kunnen zetten [misschien met wat hulp???]

Na de uitzending moesten wij met z'n allen nog even mee naar boven. Nadine omdat ze toch wel graag wilde weten waar Jeanne een poosje weg voor was, en Jeanne om te horen wat wij gingen zeggen, en wij omdat wij wat in moesten sreken over de RoPa-run. Alle mensen, van de RoPa-run, die op de radio waren hebben zo'n stukje ingesproken. Het is de bedoeling dat ze deze stukjes ze tijdens de RoPa-run gaan uitzenden. De ingesproken stukjes willen we ook nog opvragen bij de radio, om ook hier op de site te kunnen zetten.


 

Inmiddels hebben we van Radio Hoeksche Waard
een CD ontvangen met de radio opname van 14 april.
Wie belangstelling heeft voor deze opname moet ons even mailen ,
dan kunnen we een kopie'tje maken.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Koninginnedag 2007

Jeanne heeft het RoPa-Runvogel pakgehaald !!!

 

Kijk maar !!! !!! !!!

Samen met haar vriend(inn)en doen ze om de beurt
het pak aan, dit i.v.m. de warmte.
Als eerste gaat Burgemeester Opstelten van Rotterdam
met de RoPa-Runvogel op de foto.

Daarna lopen ze lopen met de optocht mee. En dan natuurlijk nog over de vrijmarkt. Naast de vriend-RoPa-Runvogel loopt een vriendin-fotograaf en een vriendin-collecteerder. Deze dag heeft Jeanne met vogel en vriend(inn)en totaal € 129,00 opgehaald!!! Een heel mooi bedrag!!! Iedereen die op de foto gaat krijgt een briefje met www.freewebs.com/roparunpernis.
Als je op de link klikt kun je alle foto's van
de RoPa-Runvogel op Koninginnedag 2007 zien.

Jeanne met vriend(inn)en RoPa-Runvogel

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Daarnaast heeft Jeanne ook nog bij de toneel uitvoering van de Pernisser Schouwspelers"s gecollecteerd, en haalde daarbij € 150,00 op !!!
RoPa-Run jullie kunnen trots zijn op een nieuw lid van 16 jaar dat zoveel geld ophaald voor het goede doel.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jeanne heeft van school [Blaise Pascal] inmiddels gehoord dat ze voor € 300,= gesponsord wordt voor de RoPa-Run. Dit geld is op school verzameld door de aktie "zip your lips" waarbij leerlingen gesponsord werden om 24 uur lang niet te eten.

Als klap op de vuurpijl zoals dat gezegd wordt, wordt Jeanne ook nog geponsord door vv Excelsior Pernis voor € 100,= !!!

Het totaal waar aan sponsorgeld wat Jeanne bijelkaar heeft is...

ACHT HONDERD EURO !!!

Een resultaat om trots op te zijn !!!

Nu het geld rond is kan Jeanne, met vele anderen, de RoParun gaan starten.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jeanne heeft de hele RoParun volbracht !!!

Op onderstaand kaartje is de route te zien die de RoParun in 2007 gevolgd heeft:

Wij stonden met vele anderen, waaronder ook en gedeelte van
de -xxx-onsjes, op de Coolsingel om Jeanne en haar team in te halen!!!

Natuurlijk in echte Hollandse regen, onderweg heeft Jeanne bijna geen regen gehad, als er al regen was dan waren haar team leden natgeworden.
Alles was goed gegaan ze was alleen behoorlijk kapot van het weinige slapen. Wij hadden een t-shirt aan Jeanne gegeven met de foto die ook hierboven op de site staat. Van Marly en Jeanne, in de foto staat JEANNE'S ROPA BIKE 2007 gedrukt.

 

Onderstaand zijn de foto's van de Coolsingel te zien:

 

Hier komt het hele team aan op de Coolsingel in Rotterdam !!!
Jeanne loopt helemaal rechts met een rode pet en een haar hele mooie t-shirt

 

 

Hier staat Jeanne samen met haar vader onder het bord dat wij ter verwelkoming gemaakt hadden.

 

 

En natuurlijk moet er op de goede afloop gedronken worden.
Alle RoParunners kregen van de organisatie
een lekkere fles CHAMPAGNE en dat smaakte best wel !!

Niet Jeanne?!?

Proost !!!

Terug naar begin

 

 

© 2006 All Rights Reserved.