Onze Marly

Deze site is opgedragen aan Marly

 

Het begin van Onze Marly's ziekzijn.

Onze Marly is in maart 2006 ziek geworden

In de tuin op zaterdag 11 maart om half vier stootte ze haar hoofd tegen een flinke boomtak, dat kwam behoorlijk hard aan. Daarna zag ze de eerste paar uur wazig.

's Avonds zat ze met haar vriendin [Mirjam] naar de finale van Idols te kijken. Nadat Rafaela "Right here Right now" gezongen had werd er gezapt naar een andere zender. Op dat ogenblik kreeg Marly voor het eerst van haar leven een grote epileptische aanval.

Ze kwam na het bellen van de ambulance zelf al bij uit de aanval. Hierna is ze met de ambulance naar het MCRZ [Zuiderziekenhui]s gebracht en is ze daar voor een nachtje ter observatie gebleven.

De volgene dag mocht ze na een goede nachtrust weer naar huis. Wel met een paar afspraken voor verschillende onderzoeken.

De rest van de zondag ging alles goed, ze had etenstrek en was opgewekt, zoals gewoon was voor haar.

's Avonds na het avondeten kreeg ze verschrikkelijke hoofdpijn en werd ze ook behoorlijk misselijk. Rond 22.30 uur begon ze met overgeven, dit is doorgegaan tot ... dinsdag nacht !!!

De hele maandag had ze die hoofdpijn en braakte ze gal, ze was echt doodziek. Bovendien gingen haar ogen snel heen en weer [nistagmus]. 's Avonds had ze wat koorts en toen kwam uiteidelijk de dokter  langs. Maar Marly had al Paracetamol gekregen en die was goed aan't werk toen de huisarts langskwam. Hij kon geen bijzonderheden constateren, want die waren door de paracetamol onderdrukt.

De volgende nacht was het niet veel beter met haar, ze heeft toen weinig geslapen. Rond 07,00 uur had ze een paar keer een absence [even afwezig]. Rond 08.15 uur was de huisarts eindelijk bereikbaar,  de assistente had overleg met de huisarts :

"Hij zou rond 10.15 uur wel even langskomen na zijn ochtend spreekuur".

 

Om 08.30 uur kreeg Marly haar tweede grote epileptische aanval. Gelijk de ambulance gebeld en die waren zeer snel ter plaatse. Marly kwam niet goed uit de aanval en kreeg thuis al een flinke hoeveelheid medicijnen om de aanval te stoppen. Ze werd spoed [gillende sirene's] naar het MCRZ St.Clara Ziekenhuis gebracht, omdat een neuroloog van daar, haar zaterdagavond al had gezien.

's Middags rond een uur of twee na een spoed MRI-scan kwam ze een beetje bij, ze was aanspreekbaar en kon ze ook, iets versuft, wel reageren.

Op de CT-scan en op de MRI-scan werden geen bijzonderheden gezien zoals een tumor, trauma of vaatbeschadigingen. We dachten dat zijn goede berichten, nee dus.

Er moest een oorzaak zijn voor epilepsie, maar die konden de artsen niet vinden.Het vervolg van Onze Marly's ziekzijn.

Na nog twee dagen op de IC afdeling in MCRZ St Claraziekenhuis gelegen te hebben ging het nog slechter met Marly. Ze was goed aanspreekbaar, maar haar ogen gingen nog steeds heen en weer [nistagmus]. De artsen zeiden dat de epilepsie op/in haar ogen zat en ze reageerde niet positief op de vele medicijnen. Op donderdag kreeg ze ook nog kachtverlies in haar li- arm. Er zijn toen weer CT-scan, MRI-scan en Lumbaalpunctie en uitgebreid bloedonderzoek gedaan waar geen nieuwe gegevens uit kwamen!!!  

Uiteindlijk is Marly op vrijdagmiddag overgeplaatst naar  het Sophia Kinder Ziekenhuis van het Erasmus MC, waar ze ook op de IC-afdeling kwam te liggen. Waar ook meer expertiese te verwachten was. Want de artsen wisten nog steeds niet wat de oorzaak van de epilepsie was en hoe ze die afdoende konden behandelen.

Hierna [op de volgende pagina] volgt een SMS-dagboek van de berichten we verstuurd hebben tijdens de rest van Onze Marly's ziekzijn.

© 2006 All Rights Reserved.